مریدنت خمیردندان مورد تایید انجمن دندانپزشکی ایران تعدادی از اعضای انجمن دندانپزشکی ایران صبح روز دوشنبه دوازدهم شهریور از کارخانه پاکشو۳ و خط تولید خمیر دندان...
آفت (canker sores ; ophthous ulcer)، به زخم های دردناکی گفته می شود که در مخاط دهان به وجود می آیند و در زن ها شایع تر از مردها هستند. آفت ، مسری و سرطانی نیست و تبدیل به سرطان نمی شود.
زخم های آفتی اغلب کوچک، بسیار دردناک و کم عمق هستند و غشای خاکستری رنگی روی آنها را می پوشاند و حاشیه آن ها به وسیله هاله ای قرمز رنگ احاطه می شود. آفت معمولا بعد از ۱۰ تا ۱۴ روز خود به خود بهبود می یابد.
آفت ممکن است بر روی لب ها، لثه، داخل گونه ها، بر روی زبان و یا زیر آن، کام و گلو ایجاد شود.
معمولا تعداد زخم آفت بین ۱ تا ۳ عدد است ولی گاهی تعداد آن به ۱۰ تا ۱۵ زخم هم می رسد.
معمولا زخمها در ۲ تا ۳ روز اول بسیار دردناک هستند.
علت دقیق آفت معلوم نشده است اما به نظر می رسد اضطراب، استرس های جسمانی یا عاطفی، تنش پیش از عادت ماهانه، آسیب دیدگی مخاط دهان در اثر ناهموار و خشن بودن دندان های مصنوعی، خوردن غذاهای داغ، مسواک زدن همراه با وارد آوردن ضربه به مخاط دهان، دستکاری های دندانپزشکی، گاز گرفتن، ضربه، قاعدگی، حاملگی، یائسگی، آلرژي (مثل تب یونجه، آسم، حساسیت غذایی و دارویی)، استعداد خانوادگی، نقص سیستم ایمنی، بعضی بیماری های خونی، تحریک حاصل از غذاهایی مثل شکلات و غذاهای ترش و اسیدی (مانند سرکه و غذاهای دودی)، آجيل ها، چیپس های شور و عفونت های ویروسی از علل ایجاد کننده آفت باشند.
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید